vrijdag 25 mei 2007

Roma 2007, deel 1, Rosmalen - Basel, een heel werk

Lieve medereizigers,

De titel doet het al vermoeden: we vonden het een heel werk sinds 13 mei van Rosmalen tot hier in Basel. Kijk voor wat prenten onderaan dit berichtje.

Hebben we eerst best veel regen en tegenwind gehad, na aanvang van de wijnvelden werd het meteen zo overheerlijk warm dat Thomas maar met moeite allerhande hittebultjes kon bedwingen, zo hebben we toch weer baat bij wat chemische middelen.

Het reisboekje van meneer Benjaminse is een voortreffelijk puzzelboek, vooral de dwarsverbanden en varianten rechtvaardigen de nieuwe druk die overigens nu in mei dus uit moet komen. Al met al zien we een heleboel en testen regelmatig de kwaliteit van ons inmiddels 36 jarig verbond. Mooi craquelé is niet lelijk, toch!

De wegen zijn regelmatig van ordinair zand met keitjes, we dachten dat de hele wereld inmiddels was geasphalteerd maar dat valt dus weer mee (of tegen, zoals je wilt).

De vogels fluiten je onderweg van alles toe, in het Frans vooral, maar dat went snel. Zelfs de kwartiersaanduiding van het carillon gisteren was goed te verstaan. Zou Franciscus ook op dergelijke wijze dicht bij de dieren, en dus begrijpelijker voor de mensen, zijn geworden?

Intussen hebben we ongeveer 8 nachten getent en 3 in Chambre d'Hote/B&B. Steeds tot groot genoegen al was het maar omdat je je af en toe rot zoekt naar zo'n plek.

Nu de teller op 822 km staat en we in Basel in een jeugdherberg zijn beland komen we weer in de bewoonde wereld met bijvoorbeeld internet en zo maar nu moet wel de fiets op slot! Zo is alles steeds weer in balans.

We zullen proberen nog wat prenten op Picasa te zetten maar of onze hongerige magen dat nog toestaan? Gelukt! zie hieronder..
Rome deel 1 (Rosmalen - Basel)

Kijk maar eens...