maandag 30 april 2007

Voorbereiding

Voor onze medereizigers,

Fietsconditie opbouwen doen wij door aangename km's te rijden, vandaar dat we langzamerhand wat ritjes maken waarbij we niet vergeten dat het ook best leuk mag blijven. Tegen de wind in met de trein en terug fietsen, zo blijft het leuk al houden we elkaar natuurlijk best een beetje voor de gek.

Naar Zeeland, 12 april 2007


Een oude wens gaat in vervulling: bij een straffe noorden wind van Rotterdam, via mijn dienstmaatje Rens naar Frans en Frieda in Veere. Da's pas fietsen, over de LF route, heerlijk ontvangen worden in De Craecke. Zie hier voor een uitgebreide fotoserie.
De volgende dag terug tot Rilland Bath, rest per trein. Lui he?

Weerribben, zondag 15 april Alsof we er nooit genoeg van hebben. Met de trein naar de Weerribben. Veel medeburgers hebben dit moois al ontdekt, zie de foto's. Na een aangenaam verblijf bij Ursula en Marleen gaan we langs de IJssel naar Deventer, rest weer per trein.

Heeswijk, donderdag 26 april
Met Gerrit en Diny Mol naar de paters van Berne te Heeswijk waar wij waardevolle tips ontvingen van pater Joost Janssen. Hij is goed op de hoogte van de route en van de (on)mogelijkheden om meer religiositeit in te bouwen dan het boekje van Reitsma ons heeft te bieden. Het gesprek gaf ons een warm gevoel, alsof we morgen al vertrekken. We zullen zien wat er van komt.

Utrecht, koninginnedag 30 april
Alweer een luie dag! Met de trein naar Utrecht - naar Marleen en Ursula - en geblazen door een NO-windje zalig terug. De natuur doet zijn best, zowel qua groen als qua jong vee in allerlei vormen. Het voorjaar mag dan van slag zijn door de hoge temperaturen en de geringe neerslag, het is er nog niet minder mooi om, zie de foto's maar eens. Om wat meer gewicht aan de tocht te geven hadden we de tassen maar eens gevuld. Thomas moest het, zoals vaker, weer eens overdrijven: achteraf bleek dat ik 31 kg stenen bij me had. Geen wonder dat het wel lekker veerde ondanks de keiharde (5 bar!) banden.

Geen opmerkingen: